[etheme_featured title=”Featured Products” limit=”15″]
[row]Columns here[/row]
Cate haine sunt suficiente? Care este numarul de piese ideal vestimentare garderoba feminina ? Supravieturire cu garderoba capsula alcatuita din 30 de piese sau celebrare cu extravaganta si explozie de culoare?
Am scris si eu despre Garderoba Must Have. Adica lucruri absolut necesare ca sa avem o imagine si o identitate cel putin decenta din punct de vedere vestimentar. Doar ca aici intervine o situatie. Fiecare dintre noi avem joburi si contexte sociale diferite. Personalitati si preferinte diferite. Evident, o camasa alba sau un trench intr-o culoare neutra ii este util oricui. Insa de exemplu pentru mine personal in acest must have ar intra o rochie de tip furou. Pentru ca poate fi purtata in orice sezon, este sexi, mie imi vine bine, ma regasesc in aceasta estetica insa nu as recomanda-o oricui.
Raspunsul la intrebarile de la inceputul articolului vin dupa ce raspunzi la intrebarea: „Cine sunt eu?”
Unde imi petrec cel mai mult timp? Ce ma avantajeaza? Ce buget am pentru asta? Ma mai regasesc in ce am in dulap acum? Ideal ar fi sa nu ajungi sa ai nevoie de Marie Kondo ca sa gasesti o pereche de sosete dar nici sa ai aceeasi rochie pe 5 culori.
Garderoba feminina must have sau articolele de baza ale unei femei sunt exact ca regimul alimentar. Personalizat in functie de carente, de nevoi, de stilul de viata si de preferinte. Ce e diferit este ca in cazul hainelor poti schimba „condimentele” de la un sezon la altul in functie de ce este la moda. Ce face un stilist este sa gaseasca un mix echilibrat intre stilul tau de viata, nevoile, preferintele si bugetul tau astfel incat sa te simti 100 tu in hainele pe care le porti si sa gasesti in maxim 5 minute o tinuta pentru orice eveniment la care ai nevoie sa participi. Fara „haine junk” adica haine prea mici, prea mari, in culori nepotrivite, cu texturi care nu te avantajeaza. Te-am pierdut la „texturile care nu avantajeaza?” In garderoba feminina isi mai fac loc o categorie de haine parazit. Sunt hainele acelea pe care le cumperi sub impulsul momentului: ca sunt la reduceri, ca erai in mall si ai vazut ceva intr-o vitrina si ti s-a parut cool. Ca ai vazut la X sau la Y si ai vrut si tu. Sunt cateva elemente de care ai nevoie sa tii cont ca tot ce ai in garderoba sa-ti vina manusa nu doar tie ci si vietii tale. Daca iti place cum suna ideea te astept la o programare.
Social Media prin intermediul influencerilor in mod special Instagram si Facebook promoveaza masiv consumerismul si look-uri irepetabile. Nu care cumva sa fii vazuta cu aceeasi bluza de 2 ori. Vine cineva cu litera stacojie si te marcheaza. Si nu-i asa, nimic nu e mai rau astazi decat stigmatizarea. Cand se propaga atat de repede. Azi ai postat maine te stie tot hashtag-ul. Practic social media este pentru dulap ca o boala contagioasa pentru portofelele si pentru energia noastra. Ca ulterior sa se extinda si sa se cronicizeze pana in momentul in care stima de sine coboara ca termometrul la Intorsura Buzaului.
Va rog sa nu confundati stilul cu consumerismul cum va rog sa nu confundati mancarea scumpa cu mancarea de calitate ca tot am facut mai sus comparatie cu alimentatia. Cum de asemenea, va rog sa va stabiliti propriile critetii pentru a va forma o reputatie. O reputatie construita pe baza unor crierii care vin din exterior este ca un castel de nisip pe plaja. Se darama la primul val si se duce iremediabil in neant. Reputatia este suma dintre prestigiu si vizibilitate. Fiecare dintre noi avem o reputatie, indiferent de nivelul de expunere sociala. Asa cum fiecare avem o identitate vestimentara. Garderoba feminina este o parte vitala din identitatea vestimentara si ar fi simplu sa transmit mesajele potrivite daca ea ar fi tratata cu atentie. Cheia este sa mixezi piesele pe care le ai si sa te joci cu ele nu sa cumperi la nesfarsit alte si alte produse. Este ca si cum ai arunca painea dupa ce ai mancat o felie din ea. Joaca-te cu piesele vestimentare si descopera functionalitati noi pentru ele. Reinventeaza-le si poarta-le cat mai mult si cu cat mai mult drag. Ca sa-ti faci o idee cat e de simplu poti sa arunci un ochi peste articolul despre esarfe.
Cand prea mult devine prea putin si cand putin inseamna enorm? Daca intrebarile mele de la inceput ti s-au infipt in minte si nu-ti dau pace inseamna ca ai nevoie de o pauza cu tine. Si pentru asta iti recomand un city break in Bucuresti in care sa petreci timp cu tine insati.